+31 6 14 39 76 50 info@kynocenter.nl

Ontdek de geurwereld van je hond….

Detectie bij Kynocenter  combineert alles wat een hond graag doet: snuffelen, zoeken, jagen, eten en spelen! Het is een sport voor iedereen en iedere hond; groot, klein, oud, jong en ook honden met een handicap kunnen er aan meedoen! We gebruiken geen druk of dwang om de honden te laten zoeken.

Cursussen Detectie zijn gebaseerd op belonen! Dit betekent dat de hond leert dat het zoeken en vinden van 1 of meerdere geuren een ultieme beloning oplevert. Aan het begin van de cursus wordt eerst bepaald wat voor de hond deze ultieme beloning is, dit verschilt per hond. Sommige honden vinden een trekspelletje met een speeltje het einde, andere honden doen alles voor hun favoriete speeltje en weer andere honden gaan voor de lekkerste voedselbeloning. We geven tijdens de cursussen uitleg hoe men thuis ook kan oefenen met de hond en wat daar voor nodig is. De handler wordt geleerd hoe de hond het zoeksysteem aangeleerd kan worden. Als de honden het systeem doorhebben dan kan de eerste geur aangeboden worden.

Ook het verwijzen, bijvoorbeeld zitten, liggen of blaffen, als de hond de geur heeft gevonden, wordt in de cursussen Detectie aangeleerd. Dit is een hele leuke sport voor honden van alle rassen, kruisingen en leeftijden. Alle honden kunnen aan deze sport meedoen!

De lessen van Kynocenter worden zowel privé als in groepsverband gegeven waarbij elke hond individueel werkt. Daardoor krijgt elke hond rust om te zoeken! Met iedere hond wordt per les ongeveer 10 tot 15 minuten gewerkt. Dit is voldoende omdat het mentaal zeer vermoeiend is voor de hond. Voor de handlers is het zeer leerzaam en ook leuk om de andere honden aan het werk te zien.

De cursussen Detectie van Kynocenter zijn geschikt voor iedereen, veel plezier voor baas en hond!